top of page

TIETOJA VASTASYNTYNEEN KUVAUKSESTA

Sinulla on varmasti paljon kysymyksiä vastasyntyneen kuvauksesta. Haluaisin kertoa vähän tästä ihanasta kuvauksesta minun kanssani,
mutta jos herää kysymyksiä, kysy vaan lisää! 
Vastasyntyneen kuvaus kanssani

Rakastan työtäni, tapaamista uusien pienten vauvojen kanssa ja kauniiden valokuvien luomista perheelle. Vauvakuvaus on minun juttu!

 

"Päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä." Tämän vuoksi suositellaan tallentamaan ensimmäisiä vauvaviikkoja kun vauva on alle kaksi viikkoa vanha. Silloin vauva on vielä niin pieni ja unelias, häntä on helppo asetella ihaniin suloisiin asentoihin.

 

Ajanvarauksen tehdään lasketun ajan mukaan, mutta kuvauspäivä sovitaan vasta sitten kun vauva on syntynyt. Aina saa kysyä vapaita aikoja, vaikkapa et ole tehnyt varauksen raskausaikana. Voit laittaa viestiä minulle heti kun vauva syntyy, tai kun pääsette kotiin sairaalasta. 

 

Olen kolmen upean lasten äiti. Olen kuvannut vauvoja jo 11 vuotta. Minulla on kokemus käsitellä vauvoja, tunnistan vauvan itkuja, jotka liittyvät hänen eri tarpeisiin. Kuvauksen aikana pidän parasta huoltoa teidän pienokaisesta. Te istutte mukavasti sohvalla ja seuraatte vastasyntyneen kuvauksen prosessia. Vauvakuvaus on ihan oma taiteenlajinsa. Siihen liittyy enemmän kuin vain kuvien ottaminen. Vauvan kapalointi, asettelu, rekvisiitojen ja valon käyttö - ovat erittäin tärkeät vauvakuvauksen osat, jotka pitäisi olla kunnossa ennen kun otetaan kuvia.

Viimeisten 10 vuoden aikana olen osallistunut useihin maailman tunnetuimpien valokuvaajien verkkokursseihin ja workshoppeihin. Olen opiskellut valokuvausta Tampereen Visuaaliviestinnän Instituutissa. Jatkuvasti opiskelen;). Olen ollut mukana Suomen valokuvakilpailussa Finnish Photo Awards ja kolme kertaa pääsin finaaliin ja kaksi kertaa voitin hopeaa Baby-sarjassa. 

Millaisia vastasyntyneen kuvauspaketteja  on tarjolla? Minulla on muutama eri vaihtoehto. Napsauta tähän nähdäksesi vaihtoehdot.

Minulla on kaksi kuvauspakettia: VAIN VAUVA, jossa kuvataan vain vauvaa ja VAUVA & PERHE, jossa kuvataan vauvaa ja perhettä eli otetaan erilaisia kuvia vauvasta, sisaruksista yhdessä, vauvasta ja vanhemmista, vauvasta ja isästä, vauvasta ja äidistä. Perhe- ja sisaruskuvia yleensä otettaan kuvauksen alussa, jotta sen jälkeen toinen vanhemmista haluttaessa voisi lähteä lapsen/lasten kanssa kotiin, kauppaan tai puistoon. Toki saa jäädä studioon, täällä aina löydetään tekemistä isoille sisaruksille. 

Jos kuvataan vain vauvaa, kuvaus kestää noin 1,5-2 tuntia, jos kuvataan myös perheettä kuvauksen kesto on noin 3 tuntia. Aika rientää nopeasti. Edetään ilman kiirettä vauvan ehdolla. 

 

Kuvaukset järjestetään pääasiassa studiollani Lahdessa ma-pe klo 9.30 - 15.00 välisenä aikana. Studiolla on parhaat mahdollisuudet säätää valaistusta, lämpöä ja rekvisiittaat ja muut tarvikkeet vastasyntyneen kuvausta varten ovat lähellä. 90% minun kuvissa näkyvistä rekvisiitoista löytyy studioltani. Eli teidän ei tarvita huolehtia mitä tuodaan kuvaukseen, täältä löytyy kaikki tarvittavaa. Haluttaessa myös äideille löytyy lainavaatteita. Vastasyntyneen kuvauksessa käytän harsoja, myssyä, hiuspantoja, koreja. Moni asiakkaistani on tykästynyt tyyliini ja antaa minulle vapaat kädet materiaalien ja kuvien suhteen. Mikäli teillä on toiveita (esim. käytettävät sävyt tai jos on joitain kuviani mistä olette erityisesti pitäneet tai mikä ei ole niinkään teidän juttu), aina kysyn teiltä ennen kuvausta ja kuulen niistä mielelläni. 

 

Jokainen vauvaperhe saa ohjeita ennen kuvausta kuvaukseen valmistautumisesta, vaateista ja muista vauvakuvaukseen liityvistä asioista. Haluan että valokuvaus olisi mukava stressitön kokemus koko perheelle.

 

Sydämellisesti tervetuloa valokuvaukseen!

 

Kyselyt ja varaukset: littleredframe@gmail.com tai yhteydenottolomakkeen kautta.

 

-Jurgita-

"THE MOMENTS CAPTURED FOREVER"

Missä studio sijaitsee?

Studion osoite Lahdenkatu 10, 15140 Lahti.

Studio sijaitsee katutasossa, joten helppoa tulla sisään myös rattailla. Studion rakennuksen edessä on 3 maksutonta pysäköintipaikkaa parkkikiekolla sekä Lahdenkadun varsilla. 

Monet asiakkaat tulevat luokseni pääkaupunkiseudulta ja heidän kokemuksensa mukaan tunnin matka Lahteen on sopiva matka vastasyntyneen kanssa. Yleensä vauva nukkuu koko matkan studioon ja täältä kotiin asti. Vanhemmat ovat huolissaan uusista kokemuksista pienokaisen kanssa ja se on täysin ymmärrettävää. Aina kysyn heiltä matkasta studioon ja suurin osa heistä on sitä mieltä, että se meni odotettua paremmin. Se, mitä saatte valokuvauksen jälkeen, on niin kaunista ja arvokasta, ja tuo teille iloa monien vuosien ajan.

Joten tervetuloa valokuvaukseen studiolleni! 

bottom of page